Betonstuc, (of beton ciré) is een mortel op basis van hars, cement en fijne betondeeltjes. Deze materialen drogen bij vermenging waardoor ze zeer hard worden. Betonstuc is, ook in dunne lagen, ideaal voor het aanbrengen op wanden, vloeren en meubels.

KLEUREN EN AFWERKING

De mortel wordt op kleur gebracht met pigmentpoeder. Het kleurenpalet is zeer ruim. Over het algemeen worden vooral natuurlijke kleuren met een steenachtige uitstraling zoals graniet en rivierklei  gebruikt maar ook grijstinten zijn erg populair. Deze worden vaak toegepast om een stoere betonlook aan de ruimte te geven. Wij adviseren je graag bij het bepalen van het kleurenpallet

Door te variëren in de manier van bepleistering zijn verschillende motieven mogelijk, zo creëer je verschillende effecten. Bekijk ook de mogelijkheden met de 100% natuurlijke variant Tadelakt. 

De uiteindelijke waterdichtheid verkrijgt dit product door een impregneerlaag, en een beschermende coatinglaag. Dankzij deze beschermende lagen is betonstuc zeer gebruiksvriendelijk.

ONDERGROND BETONSTUC

Betonstuc kan op legio ondergronden worden aangebracht. Betonstuc kan zelfs over reeds bestaande tegels worden overgezet. Hiermee geef je je ruimtes een nieuwe uitstraling zonder te breken.

VOORDELEN VAN BETONSTUC

  • Sterk en duurzaam
  • Waterdicht
  • Schimmelwerend
  • Bestendig tegen vetten en zuren (pas op met chloor)

SCHOONMAKEN VAN BETONSTUC

Het schoonmaken van betonstuc is over het algemeen vrij eenvoudig. Gebruik steeds een niet-agressieve allesreiniger. Schurende schoonmaakmiddelen kunnen met enige voorzichtigheid ook gebruikt worden best niet te vaak. Zo voorkom je dat de speciale coatinglaag niet beschadigd raakt. Deze coating zorgt ervoor dat er geen vocht en vuil in het stucwerk kan trekken.

Chloor, bleekmiddelen en antikalkmiddelen gebruik je beter niet. Deze tasten de coating aan.

We vertellen je graag meer. Contacteer ons vrijblijvend!

De verschillende technieken bekijken kan steeds op afspraak

 

Betonstuc spatwand keuken
Badkamer in betonstuc
Douche in sierbeton door Swinnen Interiors
Badkamer in sierbeton
Keuken spatwand in beton ciré