Het is altijd leuk om naar de toekomst te kijken Hoewel het moeilijk is om precies te voorspellen wat we in 2023 zullen zien, zijn er enkele algemene trends waar we naar kunnen uitkijken. In samenvatting verwachten we in 2023 een trend naar duurzaamheid, minimalisme, technologie, natuurlijke elementen en persoonlijkheid in het interieurontwerp.

Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid

Een van de belangrijkste interieurtrends van de afgelopen jaren is de nadruk op duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Dit zal naar verwachting ook in 2023 een belangrijk thema blijven, met meer mensen die kiezen voor duurzame materialen en energiezuinige verlichting en apparaten.

Minimalisme 

We verwachten ook dat de minimalismetrend zal blijven aanhouden, met een nadruk op functioneel en tijdloos design in plaats van overvolle, rommelige ruimtes. Dit betekent dat we waarschijnlijk meer eenvoudige lijnen en een beperkt kleurenpalet zullen zien.

Technologie

Een andere trend die we in het oog houden is de opkomst van technologie in het interieurontwerp. Dit kan variëren van slimme verlichting en thermostaten tot geïntegreerde entertainmentsystemen en zelfs digitale kunst op de muur.

Natuur

Vergeet ook niet de grote rol die planten en natuurlijke elementen blijven spelen in het interieurontwerp. We verwachten in 2023 meer dan alleen groene accenten. Denk maar aan nog meer gebruik van natuurlijke materialen, zoals bamboe en hout. Geen strakke lijnen hier, maar vooral natuurlijke en organische vormen. De nadruk ligt op het creëren van een gebalanceerde, natuurlijke sfeer in de woon- en werkomgeving.

Persoonlijkheid

Tot slot verwachten we in 2023 meer persoonlijkheid en unieke stijlen in het interieurontwerp. Mensen nemen steeds meer afstand van de standaard, massaproducten en kiezen voor stukken met een verhaal of die speciaal voor hen zijn gemaakt. Dit betekent dat we meer zullen zien van kleine, lokale ontwerpers en ambachtslieden, die unieke en op maat gemaakte stukken maken.

We zijn benieuwd hoe deze trends zich verder ontwikkelen.

Heb jij een project dat je graag met ons wil bespreken? Neem vrijblijvend contact met ons op.