Trends en smaken zijn tijdsgebonden en verschillen vaak over de jaren heen. Wat je vroeger een goed idee vond, is het vandaag wellicht niet meer. Gelukkig is je interieur flexibel. De kleuren en inrichting kan je relatief eenvoudig aanpassen aan de nieuwste trends.

Maar wat als je vroeger zo wild was van je donkerbruine trendmuren en deze nu wil wegwerken? Zijn donkere kleuren overschilderbaar of moet je kiezen voor behangpapier? Goed nieuws: een donkere kleur is wel degelijk overschilderbaar. Je hoeft dus niet persé te behangen (tenzij je dat zelf wil, natuurlijk).  

HOEVEEL VERFLAGEN HEB IK NODIG 

Om een donkere kleur helemaal weg te werken heb je uiteraard meerdere verflagen nodig. Hoeveel precies, hangt af van de ‘afstand’ tussen de twee kleuren. Wil je een donkerbruine muur transformeren in een witte wand? Dan is de kans groot dat je drie lagen moet aanbrengen.

KIES VOOR KWALITATIEVE VERF 

De kwaliteit van de verf speelt een grote rol. Investeer dus in hoogwaardige verf. Hoe beter de kwaliteit van de verf hoe sneller je donkere kleur gedekt is en hoe minder lagen ze zal nodig hebben. Een win-win want je zal dus ook minder verf nodig hebben.

We vertellen je graag meer. Contacteer ons vrijblijvend